O Savezu

Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije osnovan je danas već davnih 70 - tih godina prošloga stoljeća na inicijativu nekoliko udruga osoba s invaliditetom . Tada je djelovao pod nazivom Konferencija za zaštitu invalida zajednice općina Karlovac. Pod današnjim imenom Savez djeluje od 1989.godine.

Trenutno je u Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije uključeno 16 udruga osoba s invaliditetom koje djeluju u različitim područjima djelovanja, od skrbi o invalidima rada, djeci s teškoćama u razvoju, invalidima rada, gluhim i slijepim osobama, osobama sa tjelesnim invaliditetom i drugim osobama s invaliditetom.

Udruge osoba s invaliditetom, okupljene u Savezu nastoje u svojem radu djelovati na različite potrebe osoba s invaliditetom u našoj zajednici i kroz svoje djelovanje postale su pokretač brojnih pozitivnih društvenih promjena.

Savez u provedbi svojih aktivnosti surađuje sa Uredima Vlade RH za ravnopravnost spolova i ljudska prava, nadležnim ministarstvima, Nacionalnom Zakladom za razvoj civilnoga društva, Zakladom Zamah, Karlovačkom županijom i Gradom Karlovcem te ostalim gradovima i općinama sa područja Karlovačke županije, medijima i poslovnim sektorom. Naša je vizija da u budućnosti postanemo centar podrške udrugama osoba s invaliditetom i udrugama djece s teškoćama u razvoju u društvu potpuno izjednačenih mogućnosti za sve građane i građanke.

Predsjednica saveza je dipl. soc. rada Blaženka Presečan u drugom mandatu, 2011. - 2015. godine.