Festival volonterizma

Datum objave: 29.09.2013

Zaposlenici, volonteri  i korisnici programa 21.09.2013. godine sudjelovali su na Festivalu volonterizma u sklopu kampanje “Hrvatska volontira“, u organizaciji udruge Carpe Diem. Cilj Festivala je povećati vidljivost, promovirati, poticati volonterski rad u gradu Karlovcu te povećati svijest lokalne zajednice o potrebi vrednovanja volonterskog rada.

Naša organizacija je za sudionike Festivala i zainteresirane prolaznike pripremila je Upitnik: Stavovi i mišljenja građana o vrijednostima i ulozi osoba s invaliditetom u zajednici uz pitanja: „Analizirajući odgovore na Upitnik u kojem je 14 osoba  odgovorilo na pitanja vidljivi su pozitivni stavovi prema osobama s intelektualnim teškoćama i prema njihovom inkluzivnom volontiranju što je ohrabrujuće.

Festival volonterizma je obišao i gradonačelnik Damir Jelić tako i naš štand, te je odgovarao  na edukativna pitanja i na upitnik, zadržao se u kraćem razgovoru.

Veronika Lendler, voditeljica projekta i tajnica Saveza, predstavila je na Festivalu projekt inkluzivnog volontiranja zajedno s mentoricom Sanjom Čubrić i troje korisnika.

Našim korisnicima sudjelovanje na Festivalu volonterizma omogućilo je veće socijalno uključivanje u lokalnu zajednicu, dok je lokalna zajednica na taj način imala je mogućnost susreta, upoznavanja s osobama s intelektualnim teškoćama, upoznavanja s projektom inkluzivnog  volontiranja, imala je mogućnost izražavanja svojih stavova i mišljenja o vrijednostima i ulozi osoba s invaliditetom u društvu.

Vrati se natrag...